Головна Новини Тернопільському перинатальному центру подарували нове обладнання

Тернопільському перинатальному центру подарували нове обладнання

Щороку 17 листопада весь світ відмічає День недоношених дітей. Традиційно в це свято дитячі лікарні та перинатальні центри влаштовують соціальні заходи, а компанії та просто небайдужі жителі, беруть участь у благодійних ініціативах та флешмобах.

Саме з цього приводу Тернопільський перинатальний центр отримав нове обладнання для новонароджених – реаніматор, призначений для становлення функції дихання. Дихальний реаніматор NeoPuff RD-900 дозволяє проводити штучну вентиляцію легенів у немовлят. Кошти на придбання обладнання були зібрані завдяки участі українців в акції «Orange days в EVA!*»

«Наш перинатальний центр концентрує 80% усіх передчасних пологів високого ступеня ризику у жінок Тернопільської області. У більшості випадків народжуються діти з екстремально малою масою тіла, новонароджені не завжди навіть можуть зробити перший подих. Для цього необхідне високотехнологічне обладнання, яке допомагає розкрити легені малюка»,  – підкреслив Головний лікар Тернопільського перинатального центру «Мати та дитина», Віктор  Васильович Куценко.

Перинатальний центр Тернополя – єдиний медичний заклад в області, де надається високоспеціалізована медична допомога вагітним з групи високого акушерського ризику. На базі центру функціонують дві кафедри акушерства і гінекології Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.

«Протягом трьох років, в рамках проекту Orange Days, Лінія магазинів EVA підтримує перинатальні центри України. Суть проекту полягає у тому, що декілька  днів поспіль у певні дні EVA пропонує українцям зробити покупки та разом допомогти новонародженим дітям. 1% від продажу Orange-товарів перераховується на закупівлю медичного обладнання для перинатальних центрів України. В результаті проведення акцій проекту «Orange Days в EVA!» закуплено і передано медичне обладнання перинатальним центрам Одеси, Дніпра, Харкова, Львова, Запоріжжя, Тернополя на суму понад 460 000 грн. Цього разу передачу обладнання ми присвятили важливому, святу Дню недоношених дітей, що сприяє підтримки та розвитку здоров’я малюків у всьому світі.» – коментує Гринчук Ганна Віталіївна, представник компанії Лінія магазинів EVA.

Також Перинатальний центр Тернополя отримав декілька восьминіжків, які з турботою в’язали співробітниці компанії EVA. Восьминіжки є символом недоношених дітей у всьому світі та стали символом проекту Orange Days. Традиція дарувати їх немовлятам з’явилась чотири роки тому у Данії. Завдяки їх щупальцям, які нагадають пуповину матері, немовля відчуває захищеність, подібно до тої, яку  відчуває, перебуваючи в утробі матері.