Головна Новини Тернопільського мільярдера екстрадують в Україну

Тернопільського мільярдера екстрадують в Україну

Про це повідомив на сторінці у ФБ Михайло Апостол.

“Знищували села, сільську інфраструктуру, сприяли безробіттю, катком проходились по малих сг господарствах…
І в підсумку:залишили більше мільярда доларів кредитних зобов’язань,десятки кримінальних справ,нового ,невідомого арабського власника, мінімізацію податків, низьку орендну плату…
Екс-гендиректора агрохолдинга «Мрія» Миколу Гуту до кінця року екстрадують на батьківщину із Швейцапії, де він зараз переховується від українського слідства. Про це повідомив кореспондент Agronews.
Раніше Гута за запитом української сторони був оголошений Інтерполом у міжнародний розшук. В Україні його підозрюють в заволодінні шахрайським шляхом грошей восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 млн доларів.”

Пан Апостол додав, що Микола Гута знаходиться в Швейцарії зараз і є рішення суду про його екстрадицію. Однак екстрадиція відкладається у зв’язку з тим, що він попросив політичного притулку у Швейцарії. Йому вже відмовило міністерство міграції в політичному притулку. Це рішення оскаржується у суді.

На сьогодні вже існує рішення українського суду про арешт Гути у разі його повернення в Україну.

“Раніше повідомлялося, що Mriya Farming PLC (Великобританія) і SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) оголосили про укладення договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи «Мрія» в Україні( англійська компанія продала свої активи іншій англійській компанії . Що заробила із цієї операції Україна ?) Сума та умови не розголошуються. Угода включає продаж всіх об’єктів інфраструктури, технічного парку, а також компаній, що володіють правом оренди земельного банку.
PS: Головна цінність компанії – це людські паі в оренді. Дозволу чи погодження на цю операцію у власників землі ніхто не запитував.По закінченні строку договору оренди, в разі не бажання заключати договору з новим власником, вартість компанії буде наближатися до нуля”, – додав Михайло Апостол..