Головна Новини Тернопільських “ухильників” від мобілізації внесуть в реєстр

Тернопільських “ухильників” від мобілізації внесуть в реєстр

арміяЗ новою хвилею мобілізації з тернопілськими  “ухильниками” від служби в армії, будуть боротися по новому.  Обіцяють створити Державний реєстр вйськовозобовязаних, де «виловлюватимуть» тих що ухилилися від служби у війську.

Про це в інтерв’ю “Обозревателю” розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ, полковник Олександр Правдивець, передають Патріоти України.

“До початку березня ми створимо Державний реєстр військовозобов’язаних, де будуть зібрані всі дані на громадян, які ухиляються від військової служби. Інформація буде на всіх за прізвищами. Після чого” ухильників “будуть відловлювати на перетині обміну інформаціями між реєстрами, тобто, не повідомив чоловік, де перебуває, значить, повідомить будь-який інший відповідний орган, який зареєструє військовозобов’язаного “, – зазначив Правдивець.

У Генштабі також нагадують, що за ухилення від мобілізації загрожує кримінальна відповідальність терміном від двох років. Там впевнені, як тільки буде спрощено пошук, і буде реально діяти кримінальна відповідальність, люди призовного віку самі будуть приходити у військкомати, а не військові комісари будуть ламати голову, де їх знайти.

Нагадаємо, що за відмову виконувати накази керівництва на Тернопільщині засуджено солдата.