Головна Новини Тернопільських пенсіонерок обікрали псевдоводоканалівці

Тернопільських пенсіонерок обікрали псевдоводоканалівці

Протягом дня працівники Тернопільського відділу поліції задокументували одразу два звернення жителів обласного центру.

Одна з потерпілих, 63 – річна тернополянка розповіла, що 8 квітня пролунав дзвінок у двері квартири.  На порозі стояв невідомий, який представився працівником водоканалу. Чоловік зазначив, що йому необхідно зняти показники лічильника. Пенсіонерка пустила незнайомця до помешкання.

Допоки жінка поралась на кухні, псевдопрацівник знімав показники. Зайшовши до квартири зловмисник одразу помітив в коридорі сумку власниці. Коли шахрай, покидав помешкання, прихопив з собою і гаманець пенсіонерки, в якому знаходились 1200 гривень та золоті сережки. Жінка зрозуміла, що її обікрали, коли помітила відсутність свого майна.

З подібною заявою звернулась ще одна пенсіонерка. Цього разу зловмисник виманив кошти  за встановлення нового лічильника. Жінка, не задумуючись, віддала 217 гривень. Потерпіла зрозуміла, що потрапила на гачок афериста, лише коли про пригоду розповіла рідним.

Правоохоронці неодноразово наголошували мешканцям та гостям краю, правила як не стати жертвою обману. Не потрібно довіряти незнайомцям, які представляють працівниками різних служб. Не пускайте підозрілих осіб до помешкання, перевіряйте документи, телефонуйте у відповідні установи для уточнення інформації.