Головна Новини Тернопільський ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

Тернопільський ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

За підтримки ДМС тернопільський ЦНАП розпочав надавати послуги з оформлення біометричних документів

13 березня у Центрі надання адміністративних послуг міста Тернополя відбулось урочисте відкриття робочих місць з надання адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-катки і паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Це стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва ЦНАПу, міської влади і ДМС України.

Символічні стрічку перерізали мер Тернополя Сергій Надал і начальник Управління міграційної служби в області Ярослав Давибіда.

«Адміністратори, які надаватимуть паспортні послуги, пройшли відповідне навчання у міському відділі міграційної служби. Наші працівники ознайомили їх з процедурою, законодавством, тонкощами роботи з Єдиним державним демографічним реєстром. Надалі ми тісно співпрацюватимемо у форматі «фронт-бекофіс»: у ЦНАПі громадяни зможуть подати заяву на оформлення паспорта і отримати готовий документ, а працівники міграційної служби здійснюватимуть усі необхідні перевірки», розповів начальник УДМС у Тернопільській області Ярослав Давибіда.

Керівник Центру Інеса Паничева подякувала міграційникам за практичну, теоретичну допомогу в освоєнні адміністраторами відповідальних і складних послуг, а також міській раді за виділення коштів на закупівлю і встановлення 5 станцій для оформлення і видачі ID-картки і паспорта для виїзду за кордон.

«З кожним днем кількість адміністративних послуг, які надає міський ЦНАП збільшується. Зараз їх уже майже 250, у тому числі 8 – з оформлення біометричних документів, що посвідчують особу. Це наближає адміністративні послуги до громадян, їм не доводиться ходи по різних установах», – резюмував Сергій Надал.

Вартість послуг у ЦНАПі буде такою ж, як у підрозділах міграційної служби: паспорт громадянина України у формі ID-картки вартуватиме 279,00 грн. у разі оформлення за 20 робочих днів, та 366,00 грн – за термінового оформлення впродовж 10 робочих днів. Паспорт для виїзду за кордон обійдеться 557,32 грн та 810,32 грн відповідно. Документи на оформлення ID-картки до тернопільського ЦНАПу зможуть подати лише мешканці обласного центру, а на закордонний – всі охочі.