Головна Новини Тернопільський хліб зросте у ціні?

Тернопільський хліб зросте у ціні?

Тернопільський хліб і далі піде в ціні. Здорожчання хліба і хлібобулочних виробів виробники аргументують високою собівартістю, зростанням ставки податку та енергоносіїв, пише За Збручем

Тернопільська область належить до регіонів з високими цінами на хліб і хлібобулочні вироби, – констатує державна служба статистики. Причому місцеві виробники подають хліб дорожче, аніж підприємці з інших регіонів.

«Якість продукції з нашого регіону переважно вища, ніж привезеного хліба. Це підтверджували навіть іноземні експерти. І щоб виготовляти хліб високої якості, то треба і затратити більше. Тому і ціна виходить дещо вища, ніж у привезеного хліба. Було б добре, що споживач теж навчився розуміти такі речі  і підтримувати місцевого виробника своєю купівельною активністю», –  відзначає підприємець Іван Майка.

За інформацією державної служби статистики, середня ціна на хліб в нашому регіоні наразі сягає одинадцяти гривень, це майже на дві гривні більше, ніж у сусідніх областях. До слова, вартість основного продукту може і далі збільшуватися. Підприємці кажуть, що ціноутворення зумовлюватиме не лише собівартість виробництва, а й конкуренція на ринку.

Софія Романська