Головна Новини Тернопільський футбол отримав нового голову

Тернопільський футбол отримав нового голову

Після рішення виконавчого комітету Федерації футболу України, члени якого практично одностайно (35 голів «за» з 38-ми) прийняли рішення призупинити членство Тернопільської обласної федерації футболу в ФФУ, місцевий футбол виявився поза офіційними змаганнями в Україні.

Оскільки незабаром мають стартувати чемпіонат і кубок області, щоб не трапилося непоправимого, сьогодні, 21 лютого, відбулася установча конференція громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області». Вона перебрала на себе функції по організації всього футбольного процесу на теренах Тернопільщини.

Установча конференція громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області». Вона перебрала на себе функції по організації всього футбольного процесу на теренах Тернопільщини.

На установчі збори прибули 24 делегати з усіх регіонів області, які представляли районні та міські федерації футболу, серед них були представники семи з десяти клубів учасниць чемпіонату Тернопільської області з футболу сезону-2016. Також на зібрані були присутні керівники спортивних товариств «Спартак», «Динамо» та обласних спортивних шкіл.

На зборах громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області» побував представник Федерації футболу України, який, окрім того, що слідкував за всіма юридичними тонкощами проведення засідання, ще й роз’яснив делегатам рішення виконкому ФФУ, яке стосувалося Тернопільщини. За його словами, через численні порушення зафіксовані в діях керівництва ТОФФ та особисто голови організації Володимира Мариновського, власне і був позбавлений членства в ФФУ обласний футбольний осередок, а його керівник виключений з виконкому.

Перевірка ФФУ виявила кілька серйозних фактів недотримання статутних вимог при організації VIII-ої конференції ТОФФ. Але найцікавіше відкриття чекало на ревізорів з Києва пізніше, коли були зафіксовані відмінності між заявленою до участі в розширеному засіданні організації 4 січня кількістю осіб, які входять до виконкому ТОФФ (15 осіб), і складом виконкому (18 осіб), передбаченого Реєстром громадських об’єднань. Як виявилося, поточний склад виконкому ТОФФ було затверджено VII звітно-виборною конференцією, яка пройшла ще в лютому 2013 року. Однак, з тих пір керівництво організації так і не внесло відповідних кадрових змін до реєстру громадських об’єднань та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Іншими словами, починаючи з лютого 2013 року ні Володимир Мариновський як голова ТОФФ, ні члени виконкому федерації не мали законного права здійснювати будь-яку діяльність від імені Федерації футболу Тернопільської області.

Учасники установчих зборів обрали керівника громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області», яким став народний депутат Тарас Зіновійович Юрик, а також виконавчий комітет у складі 5 чоловік. До нього увійшли відомі та авторитетні на теренах області люди: Василь Заторський (начальник відділу спорту Тернопільської РДА, футбольний тренер), Олег Кохман (представник команди «Агрон ОТГ», голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади), Ярослав Костів (представник ФК «Бережани», у минулому гравець бережанської «Ниви», депутат Бережанської міської ради) та Едуард Карапетян (колишній голова КДК обласної федерації футболу, футбольний інспектор та суддя), повідомляє Терноград

– Спортивна громадськість області вирішила самоорганізуватися для того, щоб футбольний процес був безперервним і не виникало питань, як далі має функціонувати тернопільський футбол. Мене обрали головою громадської спілки. Вдячний делегатам зборів за високу довіру. Докладу всіх зусиль, щоб футбол на Тернопільщині розвивався, якомога більше команд брало участь у обласних змаганнях. Особлива увага нової футбольної команди Тернопільщини буде звернута на розвиток дитячо-юнацького футболу, як основи аматорського та професійного футболу. Звичайно футбол не можна розвивати без належної спортивної інфраструктури. Як народний депутат доклався до того, щоб минулого року в чотирьох райцентрах (Козовій, Бережанах, Зборові та Підгайцях) були збудовані або реконструйовані спортивні майданчики зі штучним покриттям. А тепер, ставши на чолі футбольного господарства області, буду з подвійною енергією працювати та докладуся до того, щоб до кінця 2017 року суттєво збільшилася кількість об’єктів спортивної інфраструктури нашої області, – відзначив Тарас Юрик.

За словами Тараса Зіновійовича, першочергове його завдання – організація чемпіонату Тернопільської області з футболу, адже багато команд до нього готується і його ніхто немає права зірвати.

Денис РОМАНЮК