Головна Новини Тернопільський університет переміг у конкурсі Європейського Союзу

Тернопільський університет переміг у конкурсі Європейського Союзу

За напрямом Жан Моне програми Європейського Союзу Еразмус+ цього року перемогли 22 українські проекти. Серед переможців – Тернопільський національний економічний університет.

Переможці отримають фінансування на загальну суму майже 750 тис євро. Роботу над втіленням проектів планують розпочати вже у вересні 2019 року, пише Думай

Довідково

Програма ЄС Еразмус+підтримує проєкти співпраці, партнерства та мобільності в сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Напрям Жан Моне спрямований на розвиток європейських досліджень та євроінтеграційних процесів у світі. Виконавці проєктів за цим напрямом вивчають європейські студії, сприяють їх вдосконаленню, напрацьовують курси та освітні програми, присвячені євроінтеграційній темі.

За 5 років участі (за 2014-2018 роки) українські організації подали 575 пропозицій за напрямом Жан-Моне, з яких 57 проєктів були відібрані для фінансування. Вони реалізуються в більш ніж 40 закладах вищої освіти, неурядових організаціях і науково-дослідних установах України. Загальний бюджет проєктів становить понад 1,7 млн євро.