Головна Новини Тернопільський суд став на бік нетверезого, хамовитого водія

Тернопільський суд став на бік нетверезого, хамовитого водія

Довго у соцмережах обговорювали ситуацію, котра трапилася 2 липня у Тернополі. Тоді патрульні зупинили автомобіль “Тойота Кемрі”, за кермом якого, як їм повідомили, був нетверезий водій. Тоді водій ні дверей машини не відкрив, ні говорити з патрульними не хотів. У відповідь лише хамив та намагався перебратися на заднє сидіння. А ще вимагав, щоб до нього зверталися “мой господин”.  Хама затримали та склали на нього відповідне адмінправопорушення.

7 серпня над горе-водієм відбувся суд, який визнав вину чоловіка і присудив йому 10 тисяч штрафу та позбавив права керувати автомобілем на рік. Хоча чоловік вини своєї так і не визнав. Сказав, що за кермом була його дружина, а він сидів на задньому сидінні. За словами чоловіка, патрульні почали переслідувати його автівку, дружина налякалася і пересіла з боку. Суддя не повірив і визнав вину чоловіка.

А ось в апеляційному суді, котрий відбувся 5 вересня, стали на бік правопорушника. Постанову суду І інстанції відхилено. Суд постановив закрити провадження у справі щодо нього в зв’язку з відсутністю в його діях складу цього адмінправопорушення, пише 20 хвилин.

Що цікаво,  як йдеться у постанові суду І інстанції, водій  стверджував, що за кермом була його дружина. Далі у документі  дружина стає «дівчиною». У постанові суду ІІ інстанції,  «дружина» вже стає просто «знайомою».  Але схоже, що в цього чоловіка наяву нема не тільки дружини, але й “Тойоти Кемрі”. Так, у поданій ним у 2017 декларації за 2016, інформації про авто нема. За нашою інформацією, сам апелянт працює у Регіональному сервісному центрі МВС в Тернопільській області, хоча у постанові зазначено, що він тимчасово безробітний.