Головна Новини Тернопільський суд заборонив ділити дітей на міських і сільських

Тернопільський суд заборонив ділити дітей на міських і сільських

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області під головуванням судді Братасюка В.М. визнав незаконним та скасував рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах м. Тернополя» в частині запровадження пільг виключно за ознакою місця проживання дитини.

Суд на підставі норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, заборонив умовний поділ дітей в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах міста Тернополя на тих, котрі проживають у місті Тернополі, і тих, котрі в місті не проживають, тим самим нівелювавши непряму дискримінацію дітей.

Одночасно, повідомляємо, що із змістом даного рішення в найближчі дні можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень, вказавши, що рішення постановлене 05 травня 2017 року під головуванням судді Братасюка В.М., оскільки дана постанова вже підписана в електронному варіанті та скерована для опублікування на центральний сервер бази ЄДРСР. Повідомила Прес-служба суду