Головна Новини Тернопільський студент придумав електричний велосипед

Тернопільський студент придумав електричний велосипед

Нещодавно в тернопільському Центрі науки чи не вперше масштабно відзначали Arduino Day — своєрідний всесвітній флешмоб, що об’єднує фанатів цієї апаратної обчислювальної платформи для аматорського конструювання.

Чи не найцікавішою частиною заходу була презентація власних винаходів i розробок учасників, і однією з найпопулярніших моделей (особливо для молодіжної аудиторії) виявився електричний велосипед третьокурсника Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Павла Романишина, пише Україна молода

Велоспорт — справжнє палке хобі хлопця, без свого двоколісного друга він життя не уявляє і проводить на ньому чимало часу, тож давно мріяв максимально вдосконалити транспортний засіб.

Передусім — щоб він міг рухатися не лише завдяки фізичним зусиллям господаря. Навчається Павло за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», тож і серед викладачів, і серед студентів було в кого попросити поради та допомоги.

В результаті спільних зусиль i 10 тисяч гривень фінансових вкладень з’явилася двоколісна машина на електротязі (повна зарядка триває 2,5 години), здатна розвивати швидкість до 35 кілометрів на годину, і 100 кілометрів її пробігу обходиться всього у… 2 гривні!

Крім цього, велосипед ілюмінований та обладнаний авторською веломагнітолою з динаміками. Словом — круто!

Творець «електровела» Павло Романишин також уболіває за чистоту навколишнього середовища, тож дуже хотів би, щоб на такі ровери пересіло побільше тих, кому ліньки постійно крутити механічні педалі.

Задля цього хлопець працює над здешевленням переобладнання звичайних велосипедів на електричні. Вважає, що вартість такого перетворення у порівнянні з його «ровером» можна зменшити майже вдвічі.