Головна Новини Тернопільський священник покоментував рішення синоду

Тернопільський священник покоментував рішення синоду

Тернопільський священник отець Юстиніан Городечний прокоментував рішення синоду УГКЦ стосовно відлучення с. Марії Баран та о. Антоній Григорій Планчак.

“Рішення Синоду стосовно до вищезгаданих осіб і їхньої діяльності не було спонтанним, суб’єктивним, а тим паче недослідженим. Напротязі понад 10 років проводились візитації (одну із них довелося очолювати і мені), розмови і терпеливе споглядання на плоди чернечого життя Колодіївської та Великобірківської спільнот.
На початку функціонування монастирів були добрі плоди та згодом на жаль почали зауважуватись і помилки, явно виражені в стилі життя спільнот, про котрі завджи велась мова і до виправлення яких від самого початку закликали церковні єрархи.
Більше того в доктринальній площині зауважено єресі у т.зв. об’явленнях с. Марії Баран.
Якщо хтось з вірних УГКЦ має сумніви то в управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії є занотовані докази явних богословських помилок із сказаного с. Марією Б.
У зв’язку з вищенаписаним, якщо хтось наважується чинити закиди проти синодальних заяв єпископату УГКЦ то хай знає, що робить це безпідставно і упереджено.
Заява синоду УГКЦ має на меті оздоровлення чернечих спільнот і їхню добру, в очах Божих, кондицію”- пише отець Юстиніан.