Головна Новини Тернопільський підприємець виграв тендер на прикраси для рівненської ялинки

Тернопільський підприємець виграв тендер на прикраси для рівненської ялинки

Вперше за багато років з бюджету Рівного було виділено гроші на заміну гірлянд та іграшок. Нове обладнання за 801 тисячу гривень куплено у підприємця з Тернополя Віталія Лисого.

Про це пише «Рівне Вечірнє».

Іван Чорноморець, директор КП «Міськсвітло», розповів: «Був проведений тендер на ту суму, яку нам виділили. За ці кошти ми змогли повністю оновити усі старі вогники. Це стосується як гірлянд на головній ялинці, так і на тих, що ростуть поряд. Загалом було придбано 8 десятиметрових гірлянд з мерехтінням, двометровий льодяний кристал на верхівку ялинки, 10 світлодіодних куль та 150 кульок меншого розміру. Придбали також 3D-фотозону «2020», де рівняни будуть фотгорафуватися. Усе нове обладнання управляється зі спеціальних пультів, тобто зможемо обирати кольори та спосіб мерехтіння».

Новорічні вогники увімкнуть на головній ялинці традиційно 19 грудня.

Як повідомив Микола Прокопчук, речник міського голови, на штучну ялинку доведеться витратити мільйон і ще стільки ж — на каркас та підставку. А за такі гроші можна майже впродовж 150 років купувати живі ялинки, які все одно лісівники зрізають — бо старі.

Автор: Богдан СЛОНЕЦЬ