Головна Новини Тернопільський оперативник розповів, які злочини переважають на Тернопільщині

Тернопільський оперативник розповів, які злочини переважають на Тернопільщині

Полковник поліції  Анатолій Гуска працює у розшуку вже майже 20 років. Про особливості своєї роботи, про розкриті та не розкриті злочини він розповів нашим колегам із відділу комунікації поліції Тернопільської області. 

Досвідчений фахівець розповідає, що свій шлях обрав ще в дитинстві, адже  його батько також присвятив усе життя оперативній діяльності.

– В нас серед злочинів переважають крадіжки, зокрема з транспортних засобів. Серед гучних розкритих справ – вбивство активіста в Кременці. Ми ретельно вистежували підозрюваних у його смерті і таки довели справу до суду, – розповів оперативник.

  • Коли йшов до міліції, всі очікування від служби повністю співпали з тим, що бачив на службі в тата: режим, умови, обов’язки, – розповідає оперативник. – Я був сповнений сил та енергії, горів роботою. Досі пам’ятаю свій перший розкритий злочин – крадіжку норкової шапки.

Анатолій Степанович пригадує і перше вбивство, яке досі залишилося нерозкритим – загибель молодої дівчини. Однак труднощі в роботі лише додавали наполегливості та принциповості. Без неї на службі у карному розшуку аж ніяк не обійтися, запевняє керівник.

Оскільки робота для Анатолія Гуски – це не просто професія, то до нелегких робочих буднів довелосязвикнути і дружині Анатолія, Наталі. Подружжя виховує синочка Вадима та ще зовсім крихітну донечку Іринку.
 – Добре знаю сам, що дружині хотілося б бачити мене вдома частіше. Однак, мабуть вона, як і кожна жінка працівника поліції згодом розуміє, що ця професія залишає мало часу для рідних. Тому дуже ціную свій родинний затишок і тепло, допомагаю дружині чим можу, приділяю якнайбільше уваги діткам. З сім’єю відпочиваєш емоційно.
Для тих, хто задумався над непростим фахом, якому присвятив уже два десятиліття, радить усвідомити готовність до повної самовіддачі своїй справі.  У злочинців немає вихідних, немає святкових днів, а від професійності дій оперативних працівників залежить розкриття злочинів та авторитет поліції в цілому, каже оперативник.