Головна Новини Тернопільський нардеп каже, що ще зарано говорити про припинення залізничного сполучення із...

Тернопільський нардеп каже, що ще зарано говорити про припинення залізничного сполучення із Москвою

Припинити залізничне сполучення з Російською Федерацію. Про такі плани повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу 1+1. Він відповідав на запитання глядачів щодо збільшення кількості потягів напрямку Львів-Москва. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Попередньо міністр інфраструктури стверджував, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських потягів через свою територію. Однак відмова від українських поїздів для російського напрямку – це відмова від прибутків.

За даними Державної прикордонної служби, торік українці близько 4 млн разів перетнули кордон з Росією.

Вантажопотік до РФ через залізницю вже давно і стабільно падає – це зрозуміле і логічне явище, зазначив експерт із транспортного планування Дмитро Беспалов.

Говорити про терміни припинення залізничного сполучення із Москвою поки зарано, сказав народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з питань залізничного транспорту Ігор Побер. За його словами, зараз немає чіткої стратегії вирішення цієї ситуаці. Також він повідомив, що на найближчому засідання приблизно місяць тому про це не йшлося.

У минулого року Росія повністю перевела пасажирські поїзди далекого прямування на новий залізничний обхід України. До цього російські потяги, що прямують на південь країни, проїжджали невелику ділянку територією нашої країни.