Головна Новини Тернопільський міськрайонний суд розпочав роботу у звичайному режимі

Тернопільський міськрайонний суд розпочав роботу у звичайному режимі

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про перехід до другого етапу послаблення карантину з 22 травня цього року. У зв’язку з цим, Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області розпочав роботу у звичайному режимі.
Однак, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 500 від 17 червня 2020 року «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» та у відповідності до наказу Голови суду №76-ОД від 25 червня 2020 року роботу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області продовжено в режимі карантину.
На період продовження карантину до 31 липня 2020 року в суді продовжено особливий режим роботи, згідно якого:
1.1 Судові справи, призначені у період з 30 червня по 31 липня 2020 року будуть розглядатися за участі та згоди сторін у справі;
1.2 Справи, які потребують обов’язкової участі сторін (за наявності заяв про розгляд справи без участі сторін) розглядатимуться у встановленому порядку;
1.3 Невідкладні судові справи розглядатимуться у встановленому законом порядку;
1.4 Канцелярії суду на вказаний період здійснюють прийом документів в обмеженому режимі (до 13 год.00 хв., судові справи, які за законом мають розглядатися невідкладно до 16 год. 00 хв.);
1.5 Інформацію щодо судових справ надаються у телефонному режимі та засобами електронно-поштового зв’язку;
1.6 Припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
1.7 Заборонено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;
1.8 Припинено всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду.
2. Співробітники служби судової охорони продовжують обмежувати доступ до приміщення суду та допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також осіб з явними симптомами COVID-19, застуди, гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу. У випадку наполягання таких осіб до допуску в приміщення суду невідкладно керівництво суду буде повідомлено для прийняття відповідного рішення.
3. Рекомендовано громадянам та іншим особам :
3.1 Всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою;
3.2 Рекомендовано учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину.
3.4 Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, лихоманка тощо), або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.
4.Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду.
5. Продовжити посилено профілактичну роботу з проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду шляхом періодичного протирання дверних ручок, перил, лавок тощо дезинфікуючими засобами.

Особливий режим роботи суду адаптовується і доповнюється відповідно до ситуації в країні та регіоні, а також може бути продовжений у разі потреби.
Слідкуйте за нашими новинами та оновленнями.
Дякуємо за розуміння!
Пресслужба суду.