Головна Новини Тернопільський м’ясокомбінат налагоджує випуск ковбасних виробів, які можна їсти «зі шкіркою»

Тернопільський м’ясокомбінат налагоджує випуск ковбасних виробів, які можна їсти «зі шкіркою»

Унікальну лінію очистки кишки придбав структурний підрозділ компанії «Агропродсервіс» Тернопільський м’ясокомбінат. Про це йдеться на сайті підприємства http://www.agroprodservice.com.ua/news/762. Налагоджувати та робити перший її запуск в Україну приїхав власник англійської компанії, що виготовила цю лінію, Кріс Райт.

 

«Ми запропонували нашим партнерам машину, яка дає змогу очистити кишку свині до такої степені, що її можна не тільки використовувати як оболонку для ковбасних виробів, але і споживати без жодної шкоди для організму». – говорить пан Райт. 

 

За словами фахівців, спочатку кишка, яка в цю машину поміщується посередині, проходить глибоке рівномірне очищення, технологія глибини проникнення якої дозволяє максимально провести чистку від фізичного забруднення. Потім на 4 години кишка поміщується в дуже холодну воду, де повністю вимивається від залишків крові. Згодом на 21 день – в соляну суміш, де сіль розчиняє всі шкідливі речовини. Тільки після цього, пройшовши щільну промивку теплою водою, кишка стає придатною для наповнення м’ясом та виготовлення ковбаси.

 

Середня довжина кишки свині становить 21 метр. Максимальна продуктивність встановленої машини для очистки – 200 кишок свиней за годину. Тобто, понад 4 км свинних кишок може очищатися протягом однієї години.

 

Гарантія на машину поширюється на 2 роки, але при правильній експлуатації та догляду за рухомими частинами, термін гарантійної експлуатації становить до 10 років.