Головна Новини Тернопільський митрополит зустрівся з Папою Римським

Тернопільський митрополит зустрівся з Папою Римським

Митрополит і архиєпископ Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк взяв участь у зустрічі єпископів УГКЦ із Папою Римським Франциском.

Відбулася вона у Римі, де цими днями проходить чергове щорічне засідання Синоду Української Греко-Католицької Церкви.

Зустрічаючись у залі Консисторій ватиканського Апостольського палацу з владиками, які прибули з України та діаспори, Святіший Отець віддав перевагу тому, щоби особисто привітатися з кожним із них та обмінятися кількома словами, пише сайт Тернополяни.

На думку Глави Католицької Церкви, сьогодні існує небезпека помилково вважати, що синодальний шлях – це збирання думок, аби потім зустрітися і досягнути якогось порозуміння.

«Синод не означає проводити соціологічні опитування, як дехто вважає, мовляв, замовимо в мирян опитування, аби довідатися, що маємо змінити. Ви повинні знати, що думають ваші миряни, але синод – це не опитування, а щось інше», – наголосив Папа.

Папа заохотив єпископів увіходити в синод зі Святим Духом. «Бо ми не хочемо перетворитися в конгрегаціоналістську Церкву, але маємо бути синодальною Церквою. Прямуйте саме цим шляхом», – побажав він, а після проказування молитви до Пресвятої Богородиці, уділив благословення.

Джерело