Головна Новини Тернопільський лісгосп відкрив серію відбіркових змагань на кращого лісоруба Тернопільщини

Тернопільський лісгосп відкрив серію відбіркових змагань на кращого лісоруба Тернопільщини

1 липня на базі Мшанецького лісництва ДП «Тернопільське лісове господарство» відбувся місцевий конкурс на кращого вальника лісу. Ним став уже неодноразовий призер відбіркових конкурсів даного держпідприємства Ігор Бойко (працівник Буданівського лісництва).

До слова, метою проведення конкурсу є не лише визначення кращих працівників лісового господарства. Першочергово – це перевірка їхніх знань і дотримань правил техніки безпеки під час виконання найнебезпечніших робіт, до яких власне і відносять працю лісоруба. Адже як показує статистика, найбільше нещасних випадків відбувається саме на ділянках із лісозаготівель.

Незважаючи на те, що конкурсант не досягнув вищих результатів у першому завданні, яке вважається одним із найважливіших у конкурсі – звалюванні дерева, де учасник може набрати максимально можливу кількість балів, чим забезпечити собі вихід у першу трійку за результатами всього конкурсу, проте, як виявилось, йому не було рівних в інших завданнях.

Так, у результаті п’яти конкурсних завдань (звалювання дерева, обрізання кілків, заміна ланцюга бензопили, розкряжування колоди комбінованим різом і точне розкряжування колоди) Ігор Бойко став першим серед восьми конкурсантів, забезпечивши собі путівку на обласні змагання вальників лісу, які відбудуться 22 липня в Скала-Подільському лісництві ДП «Чортківське лісове господарство».