Головна Новини Тернопільський “кіборг” Ярослав Гав’янець їде з полону додому

Тернопільський “кіборг” Ярослав Гав’янець їде з полону додому

wwwww-443x514Полоненого під час штурму донецького аеропорту тернопільського «кіборга» 22-річного Ярослава Гав’янця звільнили. Про подробиці звільнення наразі не відомо.

 Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написала журналіст телеканалу СТБ Альона Шевчук, яка, за повідомленням друзів, поїхала в Донецьк у надії звільнити 22-річного хлопця. Опублікувавши фотографію Ярослава, вона підписала її: “Ми це зробили! Веземо кіборга додому”. Подробиці звільнення нашого земляка не відомі, але це — зовсім не важливо. Головне – живий!

Кореспонденти «Подробностей» нещодавно зустрілися з батьками «кіборга». І переконалися: гідність і відвага Ярослава — сімейні якості.

«Я Гавянець Ярослав Мирославович, з 80-ї бригади, з міста Копичинці Тернопольської області, зараз знаходжуся у полоні» – таким було звернення одного з полонених «кіборгів», зроблене під тиском бойовиків. Запис з’явився в мережі. І на цьому відео Мирослав упізнав свого сина. Він у зоні АТО — трохи більше місяця, в терміналі Донецького аеропорту опинився недавно, його підрозділ перекинули під час останніх серйозних боїв.

– У терміналі — рівно сім днів. Я тримав з ним зв’язок з першого дня, весь час, вдень і вночі. Я весь час знав його ситуацію, — розповів батько полоненого Мирослав Гавянець.

Ярослав був у терміналі, коли перекриття споруди вперше підірвали бойовики. Він продовжував оборонятися, але допомога забарилася і хлопець потрапив у полон. Батькові вдалося один раз вийти на зв’язок із сином, уже коли той був у руках бойовиків. Він сподівався, що Ярослава визволять або обміняють. І пишається тим, що виховав справжнього чоловіка.

– Це мій син. І те, що він — герой я знаю точно. Я пережив з ним ці дні. Я знаю, що він відчуває. Звичайно, я пишаюсь своїм сином. А він хотів мені це довести, тепер довів, навіть забагато, — впевнений Мирослав Гавянець.