Головна Новини Тернопільська єпархія УАПЦ має нового керуючого

Тернопільська єпархія УАПЦ має нового керуючого

15 червня 2017 р.Б. завершились Єпархіальні збори в Тернопільській єпархії Української Автокефальної Православної Церкви під головуванням Високопреосвященнішого Андрія (Абрамчук), Митрополита Галицького, керуючого Івано-Франківською єпархією УАПЦ за участі представників Архієрейського Собору, Патріаршої Ради та духовенства УАПЦ.

Під час Єпархіального зборів духовенством одноголосно було прийнято рішення просити Архієрейський Собор та Патріаршу Раду тимчасово залишити на посаді керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ Преосвященнішого Віктора (Бедь), Єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією УАПЦ.

Духовенством було погоджено кандидатуру на вікарного єпископа Тернопільської єпархії УАПЦ – архімандрита Даниїла Тарнавського.

Звучало питання про звільнення з членів Патріаршої Ради УАПЦ о. Ігоря Прийдуна, через висловлення недовіри зі сторони Архієрейського Собору та духовенства УАПЦ.

Високопреосвященнішим Митрополитом Адрієм (Абрамчук) було зачитано відкритий лист до духовенства та вірян УАПЦ від Блаженнішого Макарія (Малетич), Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ. В листі Блаженніший Макарій повідомив про намір піти у відставку з посади Предстоятеля УАПЦ, якщо духовенство Тернопільської єпархії УАПЦ не визнає рішення Архієрейського собору та Патріаршої Ради від 8 червня 2017 р.Б.. Про остаточне рішення Предстоятель УАПЦ повідомить клір і вірян через  ЗМІ.

Прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ