Головна Новини Тернопільська художниця ще два роки тому намалювала пророчий портрет жінки у масці

Тернопільська художниця ще два роки тому намалювала пророчий портрет жінки у масці

Тернопільська художниця Марія Ділай цю картину написана наприкінці 2018 року, перебуваючи в Іспанії. Витвір назвала «Воскресіння».

– Чому саме так тоді назвала, не знаю, – розповідає Марія. – Вірніше було б назвати «Спасіння», адже на ній зображена жінка, половину обличчя якої приховане, наче маскою, і вона виринає із глибини безодні побачити Світ Божий, після довгого і важкого дна і cпустошення, пише Про те

Картина стала настільки популярною, що її часто використовували як аватарку для деяких профілів у Фейсбуці.

– Люди просили дозволу поставити собі її, як власну світлину, – каже Марія Ділай. – А пропозиція відомого психолога, психотерапевта, письменниці Марини Осборн із Нової Зеландії оформити картиною обкладинку своєї книги, додала світової слави. Книжку продають у всьому світі. Для мене це велика честь. Мені писали з Ізраїлю, Канади, Америки, Аргентини, Нової Зеландії, Великобританії, Росії, України, Венесуели, Мексики, Японії, Франції, Іспанії, Німеччини, Голландії. Люди дякували за емоційну картину і розповідь до неї.

Художниця працювала над картиною у нелегкий життєвий період.

– Коли писала картину, відчувала, що звільняюся від тягаря, – пригадує. – Відчула, що маю захист, даю надію і приклад для людей, ніби виринаю з тяжких обставин і маска, як захист та можливість по-новому дивитися на світ.  Жити по-новому. З новими очима, з новим обличчям, при нових обставинах. Ця картина цінна для мене, адже подарувала багато емоцій великій кількості людей. Вона надихає шукати вихід із будь-яких ситуацій і ніколи не опускати руки. Рятувати себе і береги.  Себе і своїх дітей.