Головна Новини Тернопільська федерація футболу Мариновського визнана нелегітимною

Тернопільська федерація футболу Мариновського визнана нелегітимною

Виконком Федерації футболу України більшістю голосів прийняв рішення призупинити членство Тернопільського осередку організації у ФФУ. Підставою для прийняття такого вердикту стали численні порушення, зафіксовані в діях керівництва ТОФФ та особисто голови організації Володимира Мариновського. Як виявилось, рішення та дії цієї структури могли бути незаконними, починаючи з 2013 року, повідомляє Депо Хмельницький

Федерацію футболу Тернопільщини лихоманить з кінця минулого року, коли виник скандал навколо порушення процедури скликання VIII Конференції організації, яка мала провести вибори нового керівника ТОФФ. Тоді перевірка ФФУ виявила кілька серйозних фактів недотримання статутних вимог при організації цього зібрання. Але найцікавіше відкриття чекало на ревізорів з Києва пізніше, коли були зафіксовані відмінності між заявленою до участі в розширеному засіданні організації 4 січня кількістю осіб, які входять до Виконкому ТОФФ (15 осіб), і складом Виконкому (18 осіб), передбаченого Реєстром громадських об’єднань.

Як виявилося, поточний склад Виконкому ТОФФ було затверджено VII звітно-виборною Конференцією, яка пройшла ще в лютому 2013 року. Однак, з тих пір керівництво організації так і не внесло відповідних кадрових змін до Реєстру громадських об’єднань та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. А такий “промах” є порушенням ст 14 Закону “Про громадські об’єднання” та Закону “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”. Цивільний кодекс України в таких випадках передбачає наступне: відсутність державної реєстрації змін складу Виконавчого комітету має наслідком недійсність рішень нового складу Виконавчого комітету та їх необов’язковість для третіх осіб.

Іншими словами, починаючи з лютого 2013 року ні Володимир Мариновський як голова ТОФФ, ні члени Виконкому організації не мали законного права здійснювати будь-яку діяльність від імені Федерації футболу Тернопільської області, – вважають у ФФУ. Таким чином, правомочним складом Виконкому тернопільської федерації міг би вважатися склад, який був затверджений відповідно до всіх вимог закону ще в 2005 році. Але є одна проблема – термін повноважень Виконкому організації – всього 4 роки. Відповідно, попередники команди Мариновського також не мають права на прийняття рішень чи здійснення будь-яких дій від імені ТОФФ. Щоб призупинити цей правовий абсурд, в ФФУ вирішили прийняти рішення про призупинення членства ТОФФ в Федерації. Крім того, прийнято рішення про виключення з складу Виконкому ФФУ Володимира Мариновського, дії, чи бездіяльність якого, і призвели до виникнення такої неприємної ситуації.