Головна Новини Тернопільська ОДА поділиться субвенцією, щоб освітяни Тернополя не лишилися без зарплат

Тернопільська ОДА поділиться субвенцією, щоб освітяни Тернополя не лишилися без зарплат

гроші

Місту Тернополю на галузь освіти, зокрема для виплати зарплат, буде виділено 2,5 млн грн Розпорядженням Голови Тернопільської ОДА з подальшим затвердженням депутатським корпусом Облради. Про це стало відомо сьогодні під час виїзного засідання колегії ОДА, яке відбулося у м.Зборів.

З цим проханням секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада звернувся до голови ОДА Степана Барни. «Цього року місто отримало на 5,3 млн грн менше субвенції з Держбюджету, тож коштів на виплату заробітної плати працівникам навчальних закладів до кінця цього року не вистачає. Загальна потреба в коштах, які потрібні для того, щоб навчальні заклади міста могли повноцінно функціонувати, а виплата заробітної плати освітянам проводилася вчасно – необхідно 5 млн грн. Ми просимо область допомогти в цьому питанні», – зазначив Віктор Шумада. Голова ОДА підтримав дане прохання.

Напередодні 28 листопада, відповідне звернення на ім’я Голови Тернопільської ОДА Степана Барни підготувала група депутатів Тернопільської міської ради з проханням виділити 2,5 млн грн державної субвенції на навчальні заклади освіти м.Тернополя.

Відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів від 16 листопада додатковий обсяг освітньої субвенції, виділеної для Тернопільської області, становить 116,6 млн грн.

Нагадаємо, півтора тижні тому обласна адміністрація прийшла на допомогу місту у боротьбі зі сніговими заметами – тоді для розчистки доріг Тернополя за дорученням Голови ОДА спрямували спецтехніку ДСНС та Служби автомобільних доріг.