Головна Новини Тернопільська область на 14-му місці за кількістю витрачених коштів на боротьбу зі...

Тернопільська область на 14-му місці за кількістю витрачених коштів на боротьбу зі СНІДом

СНІД

Інституті аналітики та адвокації проаналізували фінансові показники всіх областей України за 2017 рік. Спеціалісти встановили як кожен регіон виконує програму протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу. Дослідження стосувалося місцевих коштів. Тернопільщина посідає 14-те місце в загальному рейтингу.

У Тернопільській області повністю схвалили орієнтовний бюджет, розміром 930 тис. грн. Та аналітичні дані демонструють, що за перші 6 місяців на програму протидії витратили 1/5 коштів.

  • Особливу увагу ми приділили напрямкам лікувального та профілактичного характеру. – зазначає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – Тернопільська область посідає 15-те місце за кількістю витрачених коштів на профілактику хвороби. На заходи лікування коштів не використовували. В Україні всього 8 областей фінансували напрямок лікувального характеру.

Станом на 01.10.2017 р. у регіоні зареєстрували 994 ВІЛ-інфіковані особи. Від 2016 року фінансування програми протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу зросло. У грошовому еквіваленті в 2017 році за перше півріччя витратили більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Тернопільська область знаходиться на 14-му місці за показниками використаних коштів за всіма статтями витрат.

З детальнішою інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»