Головна Новини Тернопільська міська територіальна громада долучається до проєкту «Озеленення України»

Тернопільська міська територіальна громада долучається до проєкту «Озеленення України»

20 березня у Тернопільській міській територіальній громаді проведуть загальноміську толоку і водночас жителі громади долучаться до Всеукраїнського еко-проєкту «Озеленення України» в період проведення двомісячника благоустрою.

Буде проведено заходи з озеленення, зокрема, у Тернополі у цей день міською радою планується висадження 30 дерев (15 кленів гостролистих «Друммонді» та 15 кленів ясенелистих «Фламінго») на території парку «Національного Відродження». 25 кленів гостролистих «Глобозум Голд» на зелених зонах вздовж вул. Р.Купчинського. Окрім того, підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста, буде організовано висадження понад 230 дерев (серед видів посадкового матеріалу – береза, ялина, липа, сосна, дуб, клен, горіх, сумах) та близько 50 кущів (жасмин, форзиція, бузок, спірея).

Навчальні заклади (загальноосвітні та дошкільні) планують висадити близько 150 дерев, таких як: сакура, павловнія, акація, туя, сосна, ялина, верба, плодові та понад 160 кущів виду жасмин, форзиція, бузок, спірея, ялівець, калина.

Одночасно, на території населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади заплановано висадження понад 230 дерев (клен, сосна, туя) та близько 150 кущів спіреї, а також – 60 дерев осики в якості захисної смуги по периметру міського сміттєзвалища у с. Малашівці Зборівського району Тернопільської області.

Закликаємо тернополян, привести у належний вигляд свої прибудинкові території. У випадку неналежного прибирання території, що належить до зони відповідальності певного ЖЕКу чи ОСББ, мешканці можуть звертатися в управління муніципальної інспекції або надсилати фото на Viber за номером +38 073 015 1481.