Головна Новини Тернопільська митниця зафіксувала порушення митних правил на мільйони гривень

Тернопільська митниця зафіксувала порушення митних правил на мільйони гривень

Протягом восьми місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 129 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму 5 млн 2,9 тис. грн. Вилучено предмети правопорушення у 6 справах попередньою вартістю 105,8 тис. гривень. Серед порушень – переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата, дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

Митницею розглянуто 87 справ про порушення митних правил і винесено постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму 2 млн 383 тис. гривень.

За результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку у січні-серпні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перераховано 350,7 тис. гривень.

До суду передано 37 справ на 4 млн 995,4 тис. гривень. Судом винесено 17 постанов про накладення стягнення на суму 2 млн 872,9 тис. грн, в тому числі із застосуванням конфіскації товарів.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області