Головна Новини Тернопільська делегація привітала поляків з їхнім “Святом хліба”

Тернопільська делегація привітала поляків з їхнім “Святом хліба”

Заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський привітав жителів міста Ельблонг із їхнім величним «Святом Хліба», яке відвідав минулих вихідних. До складу тернопільської делегації також увійшли начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик та депутат Тернопільської міської ради Андрій Газалишин та тернопільський гурт Nameless. Нагадаємо, Ельблонг є одним із перших польських  міст – партнерів Тернополя. Відтак, понад 25 років міста поєднані дружними братерськими відносини, а також тісно співпрацюють між собою школи, культурні та медичні заклади. Окрім делегації із Тернополя, на святі також були присутні представники партнерських міст Балтійськ, Комп’єні, Лер та Новогрудок. Під час святкування відбулась робоча зустріч.

  • «Свято Хліба», на яке ми мали честь бути запрошеними, дуже величне та важливе для жителів Ельблонга. Впродовж трьох днів, від 31 серпня до 2 вересня,тут тривав хлібний фестиваль. Насамперед на ньому представляють ринок регіональної випічки, продукти харчування, ремесла та народне мистецтво, під час цієї події можна спробувати хліб з різних куточків Польщі та Литви, – розповідає Владислав Стемковський. – Але відвідини схожих культурних заходів – це лише частина взаємодії із  містом Ельблонг. Завдяки майбутньому спільному проекту у галузі енергоефективних технологій, ми сподіваємося на залучення коштів з Європейського Союзу та зокрема, коштів норвезьких грантів.  Саме під час фестивалю відбулися переговори з представниками норвезького міста, про спільні проекти в сфері інфраструктури.

До слова, у 2017 році постановою міської ради Ельблонга, транспортне кільце у Ельблонгу на перетині вулиць Незалежності і Конопницької отримало назву Rondo Тернопіль. Це одне з п’яти кілець у Ельблонгу, яке називається іменем міста-партнера.