Головна Новини “Тернопільобленерго” програло суд

“Тернопільобленерго” програло суд

Рішеннями господарського суду Тернопільської області від 12.05.2016 року у справах № 921/159/16-г/18 та №921/161/16-г/6  ВАТ «Тернопільобленерго» відмовлено у задоволенні позовів до Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсними рішень адміністративної колегії від 29.02.2016 № 05 –р/к та №06 –р/к.

Даними рішеннями ВАТ «Тернопільобленерго» притягнуто до відповідальності за  безпідставні вимоги до операторів телекомунікаційних мереж.

ВАТ, при наданні дозволів на сумісне розміщення телекомунікаційних  та електромереж, зобов’язувало суб’єктів господарювання здійснювати переобладнання власних електромереж (заміну неізольованих електропроводів на ізольовані) на значні суми. Без виконання цих вимог дозволу на сумісне підвішування  не надавалося.

Такими діями ВАТ «Тернопільобленерго» ущемляє інтереси суб’єктів господарювання , які не можуть розвивати свою підприємницьку діяльність та споживачів (населення), які не можуть отримати доступу до Інтернету.