Головна Новини Тернопільобленерго обнагліло

Тернопільобленерго обнагліло

Постановами Вищого господарського суду України  від 15.11.2016 року у справах №921/159/16-г/18 та №921/161/16-г/6 підтверджена правомірність рішень Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 29.02.2016 № 05 –р/к та №06 –р/к.

Вищевказаними рішеннями адміністративної колегії ВАТ «Тернопільобленерго» притягнуто до відповідальності за безпідставні вимоги до операторів телекомунікаційних мереж.

ВАТ «Тернопільобленерго», при наданні дозволів на сумісне розміщення телекомунікаційних та електромереж, зобов’язувало суб’єктів господарювання здійснювати переобладнання власних електромереж (заміну неізольованих електропроводів на ізольовані) на значні суми. Без виконання цих вимог дозволу на сумісне підвішування не надавалося.

Такими діями ВАТ «Тернопільобленерго» ущемляє інтереси суб’єктів господарювання , які не можуть розвивати свою підприємницьку діяльність та споживачів (населення), які не можуть отримати доступу до Інтернету.

За вказані порушення на ВАТ«Тернопільобленерго» накладено штраф у загальному розмірі 136000 грн. та зобов’язано припинити дане порушення шляхом усунення неправомірних вимог до суб’єктів господарювання щодо заміни елементів електромереж, які належать ВАТ.