Головна Новини «Тернопільобленерго» замовило робіт на 81 мільйон рідній фірмі начальника свого РЕМу

«Тернопільобленерго» замовило робіт на 81 мільйон рідній фірмі начальника свого РЕМу

ВАТ «Тернопільобленерго» 23 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Елітар» про роботи на 81,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На строк до кінця 2017 року замовили технічне переоснащення повітряних і кабельних ліній електропередачі та модернізацію підстанцій області.

Конкурентами були ТОВ «Вест Електра» Тетяни Остимчук і ТОВ «Будівельна компанія «Технорембуд» Сергія Стрільця.

Фірму «Елітар» заснували у 2003 р. Віктор Подвірний, Володимир Єгоров, а також Мирослав Сененький – начальник Тернопільського міського району електричних мереж ВАТ «Тернопільобленерго» (з 2000 р. й понині). У 2007-2009 р. директором був зареєстрований із Сененьким за однією адресою Володимир Гумен. Людина з таким ім’ям та прізвищем у 2012 р. була відома як помічник голови правління «Тернопільобленерго» з координації та контролю енергозбутової роботи РЕМ.

Єгоров і Сененький вийшли зі складу засновників у 2006 р., Подвірний – у 2008 р. Наразі «Елітар» оформлено на Аллу Намаку та Марію Барчук. Остання на момент переоформлення була прописана з Оксаною Гумен, яка раніше проживала разом зі згаданими вище Володимиром Гуменом та Мирославом Сененьким. Директором же наразі є Андрій Шуфлат, який також є власником ПП «Проф-Монтаж», де його партнером є та сама Оксана Гумен.

За даними «ВДЗ», усього «Елітар» виграв тендерів на 427,08 млн грн., з яких 310,81 млн грн. – у нинішнього замовника.

«Тернопільобленерго» на 50,99% належить державі. Ще 25% і 15% акцій відповідно мають кіпрські фірми «Larva Investments» і «Bikontia Enterprises», які приписують Ігорю Коломойському і Костянтину Григоришину.

Наглядову раду обленерго очолює Олександр Сагура – голова НР «Прикарпаттяобленерго» та член НР «Запоріжжяобленерго». Він також керує ТОВ «Укренергоконсалтінг», засновниками якого є член наглядової ради «Львівобленерго» Марина Овчиннікова і голова ревізійної комісії «Прикарпаттяобленерго» Олексій Безуглий.

Нагадаємо, у лондонському суді Григорішин повідомив, що брати Суркіси контролюють свій енергетичний бізнес саме через ТОВ «Укренергоконсалтінг». У «ВДЗ» публікувались дані про консалтингові контракти фірми з «Тернопільобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Львівобленерго».

Зараз «Тернопільобленерго» тимчасово очолює Iгор Юхимець. Нещодавно Фонд держмайна завершив прийом заявок на участь у конкурсі на цю посаду.