Головна Новини Тернопільміськгаз сплатить чималий штраф

Тернопільміськгаз сплатить чималий штраф

Тернопільміськгаз оштрафували на 68 тисяч гривень та визнали його дії по ненаданню інформації Антимонопольному комітету порушенням Закону про захист економічної конкуренції

Антимонопольний комітет у Вимозі запитував необхідну інформацію для об’єктивного розгляду справи та стосувалась, зокрема дій ПАТ по стягненню із гр. Антіпенкової Л.П. донарахованих їй 4520,53 грн. боргу; надання повідомлень (листів, квитанцій, тощо) із попередженням про припинення надання їй послуги газопостачання у зв’язку із не сплатою нарахованих збитків; дій ПАТ щодо припинення надання послуги газопостачання до помешкання гр. Антіпенкової Л.П. з часу нарахування збитків.

З метою з’ясування інших випадків можливого неправомірного нарахування ПАТ споживачам збитків, у Вимозі було запропоновано надати у табличній формі інформацію по інших абонентах щодо нарахування їм збитків за результатами повірки лічильників газу у 2014 -2016 роках. Також Вимога містила пункт щодо надання копії Звіту про фінансові результати за 2016 рік. Одночасно у Вимозі повідомлялося, що згідно з статтею 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» дії з неподання інформації у встановлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації територіальному відділенню Комітету визнаються порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції і тягнуть за собою відповідальність, встановлену статтею 52 цього Закону.

Лист від 14.02.2017р. №78 не містив інформації, яка запитувалась у Вимозі територіального відділення. Дії ПАТ по не поданню інформації у встановлені головою територіального відділення строки є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції передбаченим пунктом 13 статті 50 Закону України „Про захист економічної конкуренції”.

Визнати дії публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Тернопільміськгаз» по неподанню інформації на вимогу від 08.02.2017 № 12/114 порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 13 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді неподання інформації територіальному відділенню у встановлені головою територіального відділення строки.

А також відповідно до статті 52 Закону України „Про захист економічної конкуренції” за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, накласти на ПАТ «Тернопільміськгаз» штраф у розмірі 68 000 (шістдесят вісім тисяч) гривень.