Головна Новини Тернопільський нардеп відсудив свою гідність в Гонтарєвої

Тернопільський нардеп відсудив свою гідність в Гонтарєвої

Тернопільський міськрайонний суд відхилив ініційований очільницею Національного банку України Валерією Гонтаревою позов до народного депутата України від ВО «Свобода» Михайла Головка про захист ділової репутації НБУ в зв’язку з нібито неправдивою інформацією про цілеспрямоване знищення цією держустановою банку «Хрещатик», яку націоналіст оприлюднив навесні цього року. Свободівець вважає це рішення суду цілком логічним. Захищати ділову репутацію, коли її фактично немає, просто неможливо, – заявив у своєму коментарі Михайло Головко 26 жовтня 2016 року.

«Кожному вже зрозуміло, що Нацбанк під керівництвом Гонтаревої провадить відверту антиукраїнську політику в царині фінансів. Згадаймо, що очільниця цієї держструктури навіть не намагалася стримати штучне зростання курсу долара та евро відносно гривні. Ба більше, у Нацбанку пішли ще далі – стали закривати неугодні банківські структури, які можуть скласти конкуренцію близьким до Президента банківським колам. У той же час, фінансову допомогу отримували банки, кінцевими бенефіціярами яких є російські олігархи», – підкреслив Михайло Головко.

Свободівець повідомив, що судовий позов проти нього був ініційований Гонтаревою через нібито неправдиву інформацію, яку він озвучив, про умисне знищення НБУ банку «Хрещатик». Парламентар також нагадав, що за час керування Гонтаревою Нацбанком знищено більше 80 українських банків, а присутність російських структур у фінансовому секторі України зросла з 10% до 40%.

«І це завдяки «успішному» управлінню Гонтаревої! Вона займає антиукраїнську позицію, здійснює рефінансування російських банків, таких як «Промінвестбанк», «Сбербанк», «ВТБ», «Альфа-Банк» тощо. Водночас, банк «Хрещатик» був одним із тих, де була державна частка, а 25% його належали Київській міській раді. Він був повністю самодостатній, і тільки після вказівок нинішньої очільниці НБУ, коли з нього почали виводити капітал, ситуація змінилася. Гонтарева подала на мене позов, що це нібито неправда, але суд підтримав мою позицію і спростував ці звинувачення», – зазначив Михайло Головко.