Головна Новини Тернополян застерігають: шахраї за допомогою дубліката сім-картки оформляють онлайн кредити

Тернополян застерігають: шахраї за допомогою дубліката сім-картки оформляють онлайн кредити

кредити
Останнім часом в області почастішали випадки шахрайства з сім-картками. За допомогою крадених номерів зловмисники оформляють онлайн кредити на свої банківські рахунки.
Суть афери полягає у тому, щоб отримати дублікат вашої сім-карти. До людини телефонує нібито мобільний оператор і пропонує різні послуги: підключити вигідний тариф, надати додаткові мегабайти тощо. Відтак просить абонента продиктувати йому дані, які надійшли sms-повідомленням. Отримавши необхідну інформацію, зловмисники блокують вашу картку і виготовляють її дублікат. За допомогою крадених номерів шахраї оформляють онлайн кредити на своїх жертв через різні сайти. Гроші надходять на рахунки аферистів, а потерпілі навіть не здогадуються, що потрапили у боргову яму.
Правоохоронці застерігають: не спілкуйтеся з незнайомцями по телефону і не розголошуйте жодних даних, які надходять у вигляді sms-повідомлень.  Якщо ви виявили, що ваша сім-картка більше не активна, то це перший сигнал про те, що нею могли скористатися зловмисники. Зверніться  в сервісний центр і «прив’яжіть» свою сім-картку до паспорта. Тоді відновити її можна буде лише особисто, прийшовши з документами до оператора. В будь-яких ситуаціях зберігайте пильність та дотримуйтесь заходів безпеки.