Головна Новини Тернополян застерігають від “трудового героїзму”

Тернополян застерігають від “трудового героїзму”

«Захворів – сиди вдома»
Візьміть лікарняний. Грип швидко передається, тому так званий «трудовий героїзм» (коли ви хворі йдете на роботу) лише сприятиме поширенню інфекції.
✅ Уникайте близького контакту з хворим
Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.
✅ Прикривайте ніс та рот
Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою рот та ніс — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
✅ Мийте руки
Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
✅ Намагайтеся не торкатися обличчя
На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками обличчя ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.
✅ Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення
Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно очищайте та дезинфікуйте поверхні, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
✅ Привчіть себе до корисних звичок
Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею, – просять у КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР