Головна Новини Тернополян запрошують озвучити книги відомих українських та зарубіжних письменників

Тернополян запрошують озвучити книги відомих українських та зарубіжних письменників

Озвучити книги сучасних відомих українських та зарубіжних письменників можуть тернополяни з приємним голосом та хорошою дикцією. Таким чином вони приєднаються до всеукраїнської акції ««Озвучимо книги для незрячих». Започаткувало її «Видавництво Анетти Антоненко». Серед авторів, які вже дали згоду на озвучення власних творів  ̶  українці Любко Дереш, Євгенія Кононенко, Остап Дроздов, чилійська письменниця Ісабель Альєнде і фрацуз Дідьє ван Ковеларт. Зараз над озвученням восьми книг видавництва працюють у п’яти регіонах України. Розповіли про акцію і в Тернополі.

  • Щоб долучитися до акції потрібне тільки бажання, – каже Остап Дроздов, письменник та журналіст. – Це може бути телерадіокомпанія, оскільки в них є начиточні, є устаткування для запису. Це може бути просто актор чи людина, яка має гарний голос, красивий тембр і хоче долучитися до акції. Треба зголошуватися до «Видавництва Анетти Антоненко». Для озвучення можна вибрати будь-яку книгу, будь-який текст, який є у видавництва. До нас також з наступного року приєднаються великі видавництва «Фоліо» та «Нора-друк». Звертаємось до кожної людини, яка небайдужа, яка хоче якимось чином взяти участь у цій соціальній акції. Аудіокнига – це в середньому до 20 годин звуку, і якщо цим займатися, то за місяць можна озвучити книгу. Це не так багато, і вже до кінця року ми можемо зробити і передати різноманітним товариствам незрячих і спеціалізованим бібліотекам ці аудіотвори. Я, як автор роману-вибуху «№1» і роману «№2», підписав угоду з видавництвом про надання свого тексту для аудіоверсій, і мені було би приємно, якби саме в Тернополі хтось зголосився озвучити один або два мої романи. Мої тексти ще вільні. Я би хотів, щоб це була людина, яка мене «відчуває», якій я не байдужий, думаю це має бути чоловічий голос тому, що оповідач моїх творів чоловік, це, зрештою, я, мої тексти достатньо автобіографічні і заземлені на персоналій, це напевно має бути чоловік не старше 40 років. Зараз в роботі 8 книг видавництва і п’ять регіонів, де відбувається ця акція: Київ, Хмельницький, Вінниця, Чернігів, Луцьк.

Згодом всю озвучену літературу передадуть до 68 спеціалізованих бібліотек для сліпих по всій території України. Дізнатися подробиці акції, приєднатися чи надіслати листа можна на сайті видавництва або за телефоном +38 (050) 8187099.