Головна Новини Тернополян задурюють недобросовісною рекламою

Тернополян задурюють недобросовісною рекламою

рекламаСпеціалістами Тернопільського обласного територіального відділення Антимопольного комітету виявлено банер біля аптечного закладу на якому зазначено «субота-неділя знижки до 10 %».

Така інформація створює у споживача враження, що аптекою, в зазначені дні тижня, кожному покупцеві надається знижка до 10% на всі лікарські засоби та вироби медичного призначення.  Фактично знижки надавались не на всю продукцію аптечного закладу та залежали від обсягів товарів, що придбавались. Тобто дані, зазначені на рекламному банері є неповними та неточними.

Враховуючи, що ринок роздрібної торгівлі лікарськими засобами та виробами медичного призначення є  високо конкурентним та соціально важливим, а в умовах зростання цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення десятивідсоткова знижка є суттєвою, така поведінка підприємця на ринку є недобросовісною як у відношенні до конкурентів, так і до споживачів лікарських засобів.

Порушення підприємцем припинено шляхом розміщення додаткової інформації щодо умов отримання знижок.

Також, Відділенням виявлено в продажі молочний продукт – Сметану торгової марки «Альма-Віта» на упаковці якої зазначена жирність 21%, однак при перевірці даної інформації у відповідних лабораторіях встановлено, що фактично жирність становить 18%.

Отже, ПП «Альма-Віта» розмістило на упаковці молочного продукту – Сметана неправдиву інформацію про масову частку жиру, а така інформація  є одним із факторів, що може вплинути на вибір споживачем виробника та виду продукту за відповідну ціну.

На виконання рекомендацій, наданих Відділенням для припинення вказаного порушення, ПП «Альма-Віта» повідомило про вжиття заходів щодо виготовлення продукції у відповідності до вимог ДСТУ та ТУУ.