Головна Новини Тернополян вразило, що буде стояти на місці Літака (Фото)

Тернополян вразило, що буде стояти на місці Літака (Фото)

Минулого року влада міста вкотре прийняла рішення про демонтаж пам’ятника літаку у Тернополі. Стосовно цього роками точаться чимало суперечок. Минулоріч тернополяни навіть склали петицію з проханням не демонтувати, а реставрувати літак. Проте міська рада у своєму рішенні виявилась непохитною. Адже, як заявив Леонід Бицюра цей памятник не несе жодної істричної цінності для Тернополя.

 

“Він випускався – це кінець 40-х – початок 50-х, він не приймав участі у боях не тільки за Тернопіль, але й у боях Другої світової війни. Власне, цей пам’ятний знак був споруджений у 72-му році. Була така хвиля спорудження монументальних знаків по всьому Радянському Союзі. Вони були доволі типовими. Подібні пам’ятні знаки є у багатьох українських містах, зокрема, наприклад, Броварах. Тому, радянський літак МІГ-17 з часом знімуть і передадуть в музей.


Тоді організували конкурс ідей на створення на існуючій бетонній основі нової і більш сучасної фігури. Ті, хто має своє бачення, мають можливість представити його”.

Недавно відомий у Тернополі краєзнавець, екскурсовод, музикант  Тарас Циклиняк показав у ФБ світлини можливих варіантів пам’ятника.