Головна Новини Тернополянка швидко “розкусила” шахраїв

Тернополянка швидко “розкусила” шахраїв

В неділю, 12 серпня на лінію «102» надійшло повідомлення від жительки обласного центру . Жінка повідомила, що її намагалися обшахраювати, але пройдисвітам це не вдалося.
За словами заявниці, на її засіб зв’язку зателефонував незнайомець, який представився співробітником банківської установи. Чоловік повідомив про несанкціонований доступ до її електронного гаманця. Аферист запевнив, що зберегти готівку можна лише переказати її на номер мобільного телефону, який зазначив шахрай.
Жінка не розгубилася, а почала задавати чіткі питання, щодо свого особового рахунку. Під час спілкування з додзвонювачем  тернополянка  запідозрила щось не ладне та завершила розмову після чого зателефонувала на гарячу лінію банку. ЇЇ здогадки підтвердив й оператор фінустанови.
Поліцейські наголошують мешканцям Тернопільщини :
•    працівники фінустанов не телефонують до абонентів та не просять уточнити будь-які персональні дані ( адже вони конфіденційні ), ними  володієте лише ви;
•    всю інформацію щодо вашого поточного рахунку ви можете уточнити у найближчому відділенні банку;
•    у разі, якщо такий дзвінок пролунав, знайте – це шахраї;
•    шахраям вистачає лише дізнатися номер картки, що вибитий на пластику та секретний код;
Схема шахраїв проста: аферист видає себе за працівника банку і, посилаючись, наприклад, на збій в комп’ютерній системі і втрату даних, просить клієнта нагадати реквізити свого карткового рахунку.
Зрозуміти, що це шахрай, можна після того, як у вас попросять назвати ваш PIN-код і код, який зображено на звороті пластика (CVV2/CVC2 – використовується при здійсненні покупок в Інтернеті). Обидва коди – це таємниця, яку в жодному разі не можна повідомляти ані банку, ані комусь ще.
Пам’ятайте, ви своїми діями допомагаєте аферистам спустошувати власні електронні гаманці.
Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.