Головна Новини Тернополянка розповіла як за короткий час їй вдалося схуднути на 30 кілограмів...

Тернополянка розповіла як за короткий час їй вдалося схуднути на 30 кілограмів (Відео)

Їсти і худнути. Тернополянка Оксана Боднар за дев’ять місяців скинула 30 кілограмів. У їжі собі майже не відмовляє, але має таємницю, яка їй допомагає скидати ненависні кілограми. А спонукав до цього тернополянку запис у медичній картці з позначкою – ожиріння, повідомляє Т1 Новини.

Востаннє цю сукню Оксана Боднар одягала ще торік. Тоді жінка важила майже 90 кілограмів. Однак взимку вона твердо вирішила – мусить взятися за себе і схуднути.

Оксана розповідає, що мріяла схуднути ще у дитинстві. У школі з неї часто насміхалися через надмірну вагу. Дівчина, бувало, не їла по кілька днів, а потім нерідко втрачала свідомість. Та все ж Оксані вдавалося скинути кілька кілограмів, а з часом вага знову збільшувалася. Торік, під час медогляду, Оксані поставили діагноз – ожиріння 2-го ступеня. Відтоді вона вирішила кардинально змінити свій спосіб життя.

“Зараз у мене раціон: прокидаюся о пів на сьому годину ранку. Випиваю дві чашки теплої води. Вона і для організму корисніша. Через півгодини я снідаю. Це може бути яєчня з овочами чи каша будь-яка”, – каже Оксана.

Оксана повністю відмовилася від випічки та шкідливої їжі. В її раціоні багато фруктів, овочів та різноманітних каш. Після того, як знайомі побачили, що жінка схудла – почали закидати, що вона нічого не їсть. Щоб доказати протилежне Оксана фотографувала свої сніданки, обіди та вечері. Зараз її вага становить 59 кілограмів. Щоб підтримувати її у нормі Оксана почала займатися спортом. Щодня бігає на центральному стадіоні.

Оксана каже, не могла б скинути 30 кілограмів, якщо б не підтримка чоловіка. Він і сам надихнувся прикладом дружини і схуд на 8 кілограмів.

“Не раз вона дивилася “Зважені то щасливі”. Все налаштовувалася, врешті-решт я їй казав рахувати калорії. Вона дослухалася, почала займатися собою і появилася сила волі”, – каже чоловік Оксани Ігор Боднар.

Сім’я Боднар каже, схуднути вдалось і тому, що харчуватись почали правильно. Оцінити чи можна так різко скидати вагу нам допомогла дієтолог Тетяна Пискливець. Вона зауважує, насамперед людина має правильно визначити індекс маси тіла. Для цього необхідно розділити свою вагу в кілограмах на зріст в метрах, зведений у квадрат. Додає, худнути треба поступово.

“Першим чином люди різко обмежують кількість їжі і кількість прийомів їжі. Нормальна кількість калорій, які жінка повинна вживати протягом дня, має бути 2000 -2500 калорій, якщо ж вона худне, то вона має зробити дефіцит калорій до 1600. Це все витрачаємо на те, що ми дихаємо, їмо, спимо”, – додає лікарка-дієтолог Тетяна Пискливець.

Лікарка наголошує, наша героїня Оксана худнула згідно всіх правил. Та додає, різка втрата ваги може негативно позначитися на здоров’ї та надати непоправної шкоди. Тому перед тим, як скидати вагу варто проконсультуватись з дієтологом.

Оксана Смільська, Оксана Задорожна, Павло Верхолюк, Т1 Новини.