Головна Новини Тернополянка розповіла про пологи в період карантину

Тернополянка розповіла про пологи в період карантину

Ірина Кекот – тернополянка, яка разом із чоловіком уже в червні чекає на поповнення в родині.

В прямому ефірі Файного міста жінка розповіла, як готується до пологів та поділилася секретами із тернополянками, які також при надії, чи лише готуються до вагітності, пише Тернопіль Наживо

  • Мені народжувати в середині червня. Наразі заборонено партнерські пологи. Якщо буде продовжено карантин, то заборона також діятиме. Самій на пологах справді важко, і після пологів відновлення – важке. Потрібна допомога близьких, – розповідає Ірина.

Наразі до вагітних у пологовий не впускають відвідувачів. Допомогти, окрім медперсоналу, нікому.

  • Зараз медпрацівникам не легко. Можна собі тільки уявити… Якщо жінці допомагали і після кесаревого, і взагалі, якщо були важкі пологи, коли вона сама не може доглядати за дитинкою… І переодягнути треба, загалом, багато потрібно у чому допомогти. Це все лягає на плечі медичного персоналу, – ділиться жінка.

Каже, під час карантину намагається сидіти вдома. Якщо потрібно йти в магазин, чи аптеку, це робить чоловік чоловік. Сама ж вона навчається, багато читає, проходить вебінари. Зізнається, вагітним жінкам, якщо немає крайньої необхідності, медики радять залишатися вдома:

  • Якщо справді є потреба, йде жінка на огляд, здає необхідні аналізи. Якщо є черга, чекає на вулиці. Кличуть по одному. Коли заходимо в консультацію, міряємо температуру і дезінфікуємо рукавички. 

Ірина навчається в “Школі материнства св. Анни”. Зараз навчання проходить в онлайн-режимі. Жінка каже, що такий варіант – дуже зручний та радить вагітним тернополянкам в Інтернеті послухати 10 лекцій від кращих спеціалістів нашого міста.

Жінка уже має одну дитину. Розповідає, їй вдалося зекономити 15000 гривень на підгузниках.

  • Ми з чоловіком бережемо природу і використовуємо багаторазові тканинні підгузники. Вони мають мембрану, тобто, водонепроникні (водичка назовні не виходить, але повітря вони пропускають), – ділиться вона.

Окрім того, Ірина Кекот радить вагітним тернополянкам займатися спортом, адже вагітність, за її словами, – це не хвороба, і легкі навантаження – дуже корисні.