Головна Новини Тернополянка перемогла на Міжнародному конкурсі з української мови

Тернополянка перемогла на Міжнародному конкурсі з української мови

У Києві відбулася фінальна частина Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Серед фіналісток конкурсу була і представниця Тернопільщини Грибачова Марта. Повідомляє «Iternopolyanyn».

Школярці вдалося продемонструвати найкращі знання з української мови та стати переможницею Міжнародного конкурсу. Марту Грибачову з перемогою особисто привітав президент України Петро Порошенко та вручив їй диплом. Фото з школяркою з’явилося на офіційній сторінці президента в соціальній мережі.

Петро Порошенко зазначив, що Міжнародний конкурс з української мови щороку відкриває нові молоді таланти. Тому, завжди приємно вітати молодь з такими досягненнями. Адже українська є мовою любові, миру та єднання. Також глава держави наголосив на тому, що українська мова є основним фундаментом державності.

Протягом останніх років українська мова посіла гідне місце на телебаченні, радіо, книговиданні та національному кінематографі. Важливу роль у становленні української мови відіграло закріплення на конституційному рівні законодавчих норм.

Загалом у 2019 році більше тисячі школярів третіх-одинадцятих класів взяли участь у підсумковому етапі конкурсу імені Петра Яцика. Міжнародний благодійний фонд «Ліга меценатів» підготував для учнів завдання, які вони виконували на протязі конкурсу. В березні провели перевірку робіт і лише зараз оголосили переможця.

Варто додати, що з кожним роком Міжнародний конкурс імені Петра Яцика набуває все більшої популярності серед студентської та учнівської молоді. Метою конкурсу є підвищення престижу української мови та об’єднання молодих людей навколо рідної культури.

Меценат Петро Яцик, на честь якого названо конкурс, вважав головною справою свого життя допомогу Україні. Він розповідав, що кожна людина повинна мати освіту і багато працювати, щоб забезпечити добробут своєї держави.