Головна Новини Тернополянка пережила шок від побаченого в дитячій лікарні (фото)

Тернополянка пережила шок від побаченого в дитячій лікарні (фото)

Тернополянка Олена Давиденко шкована станом санвузла в дитячому інфекційному відділенні.
Довелось святкові Різдвяні дні провести в дитячому інфекційному відділенні.
Це просто страхіття! Яке все старе і обдерте- ще півбіди. Але бруду…повно. Миють абияк, дезінфекція- рідко. І то тільки підлоги; меблі, санвузол мабуть не положено. Хоч це найбільший розсадник. Для приготування лікувальних розчинів дітям ( сорбентів, бактерій при кишкових інфекціях) – кип’ячена вода з країну в чайнику і каструлі, які підняти важко від вапняного нальоту! А плита -аварійніше не буває, електрична, в розетку не вставляється вилка чуть не наполовину, нічого не гріється…гріла напої на батареї, а воду приносили з дому.
Одне радує: персонал хороший, лікарі уважні, медсестри – терплячі і вмілі( піди попади у венку манюсінькоі ручки, коли вона вся біла. Де іі шукати?)
Окреме питання – ліжка. Якийсь секонд хенд або некондиція з дорослих лікарень. Височезні- що я при зрості 180 см, сидячи на ньому, до підлоги ногами не дістаю. Боронь Боже з такого впасти, тим більше дитині.
Загалом, в мене виникає правомірне питання до міської влади : вони коли- небудь чули таке слово – ” пріоритет”?
Поки вони заливають катки у центрі міста та облаштовують мангали для шашликів у парках- є такі от діри у медицині. Я розумію- і про дозвілля треба дбати. Але тоді, коли зроблено все необхідне. А не замість нього .
Було б не так сумно, якби на тиждень раніше мій старший син не опинився у Лор- відділенні обласної дитячої лікарні. Там мили двічі на день навіть тоді, коли у відділі лежала одна(!)моя дитина . Там харчування хороше, а тут одна порція- або дитині, або мамі ( мало видають), тепло і чисто. І є великий список безкоштовних ліків ( зокрема, антибіотиків, системи та ін.)
Ну, хоч щось зробили. Але…
Інфекція, одним словом… Брр…” – написала вона.