Головна Новини Тернополянка Наталя Стребкова посіла 9 місце на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Тернополянка Наталя Стребкова посіла 9 місце на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Україна завершила чемпіонат Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях, який проходив у польському Торуні, на шостій позиції в медальному заліку (2 золотих та 1 срібна медалі).

В секторі для стрибків у висоту Ярослава Магучіх виграла «золото», взявши планку на висоті 2.00 м, а в Ірини Геращенко – «срібло» (1.98 м).

Днем раніше Марина Бех-Романчук виграла золоту медаль для України у стрибках в довжину.

Неодноразова переможниця «Тернопільської Озеряни» Наталя Стребкова братиме участь у фіналі чемпіонату Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях. Нагадаємо, для виступу в Польщі Наталя виконала спеціальний норматив під час чемпіонату України, встановивши особистий рекорд на дистанції 3000 м.

Вже на бігових доріжках у Торуні тернополянка покращила свій рекорд, пробігши дистанцію за 8 хв. 59,15 сек.

І ось 5 березня, у переддень свого дня народження, Наталя Стребкова бігла у фіналі. У вирішальному забігу наша спортсменка посіла 9 місце і встановила третій особистий рекорд за короткий час (і другий — протягом 24 годин!), покращивши своє попереднє досягнення майже на 5 секунд — 8 хв. 54,18 сек.

Якщо Україна завершила чемпіонат Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях на шостій позиції, то у топ-5 потрапили збірні Нідерландів, Португалії, Великобританії, Бельгії та Франції.