Головна Новини Тернополянка заплатила 55 тисяч гривень за неіснуючі автомобільні колеса

Тернополянка заплатила 55 тисяч гривень за неіснуючі автомобільні колеса

аферисти
Майже не щодня працівники поліції документують нові факти шахрайства вчиненні щодо жителів нашого краю. Схеми старі, а потерпілі нові.  Лише протягом доби двоє громадян потрапили на гачок аферистів, які розмістили в мережі Інтернет неправдиві оголошення про продаж того чи іншого майна.
Аферисти перед відправкою товару поштою просять або аванс, або 100%-ву передоплату. Після надходження грошей псевдопродавець зникає вимикаючи телефон й видаляючи допис.
За такою шахрайською схемою потерпіла жителька обласного центру. Вона перерахувала 55000 гривень за купівлю автомобільних коліс, а товар так й не отримала.
Від аналогічної афери потерпіла й мешканка Теребовлянського району. Майже 4000 гривень жінка перерахувала пройдисвіту за неіснуючий засіб зв’язку.
Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.
Правоохоронці нагадують краянам, що перш за все необхідно перевіряти інформацію про продавця або покупця. Найпростіше – “вбити” наявну у вас інформацію (прізвище, номер телефону, номер картки) в пошуковик і перевірити, чи є про нього відгуки в інтернеті.
Перед тим, як відправити передоплату за товар, зверніть увагу на дату реєстрації продавця на майданчику. Якщо він зареєстрований не більше пари місяців, а, тим більше, пари тижнів – це привід насторожитися.
Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102».