Головна Новини Тернополянка дослідила причину зникнення води у парку Національного відродження (Відео)

Тернополянка дослідила причину зникнення води у парку Національного відродження (Відео)

Вероніка – староста екологічного гуртка. Дівчині всього 15, але у неї грандіозні плани на майбутнє. Вона хоче врятувати природу та довкілля. Сьогодні презентує 2 проекти. “Дослідження причин зникнення води у парку Національного відродження” – це еко-проект над яким дівчина разом із однокласниками працює вже близько чотирьох років. За цей час їй таки вдалося з’ясувати причини такої аномалії та розробити план щодо подальших дій, повідомляє Т1

“Ми листувалися із представниками, що займаються екологією. Ми дізналися, що основними причинами зникнення води є: зменшення опадів, техногенні причини, а саме ремонт каналізаційного колектору”, розповіла учениця 9-Б класу Тернопільської класичної гімназії Вероніка Хавро.

А от Вікторія та Анастасія працювали над своїм проектом близько місяця. Питання, яке вони вивчали – “Заповідні куточки рідного міста”. Командою досліджували насадження та ландшафти міста, зізнаються, за цей час дізнались багато нового та цікавого. Презентували свої дослідження тернопільські школярі в рамках проекту “Безпечне місто зусиллями громади”.

Тривав він протягом двох місяців, за цей час обговорювали проблеми екології та шукали шляхи їх вирішення. Відтак, започаткували сортування пластику, озеленення міста, у школах почали ставити кулери із чистою водою та робили спроби харчуватися правильно. Ініціаторами проекту є представники ТМР, ГО “Єднання поколінь” та Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу.

Зі слів Леоніда Бицюри, сьогодні в місті стартує екологічний марафон. Відтак, понеділок – без поліетилену, вівторок – без пластику, середа – збір сміття на вулиці, четвер – на роботу пішки, п’ятниця – сортування сміття, субота – безпечні засоби для прибирання домівки, неділя – перегляд еко-фільмів. Організатори закликають кожного тернополянина долучитися до марафону та зробити місто кращим.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tT46yq0ibyA&w=560&h=315]

Оксана Рогачук, Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини.