Головна Новини Тернополяни скаржитимуться на лікарів через sms

Тернополяни скаржитимуться на лікарів через sms

У медичних закладах Тернополя триває впровадження IT-технологій. Проект має на меті поліпшити сервіс у поліклінічних підрозділах та амбулаторіях загальної практики сімейної медицини.

Використовується сучасна програма, завдяки якій керівництво медичних закладів може виявити проблеми обслуговування пацієнтів та швидко зреагувати на них.

Оцінюючи отримані результати, керівники бачать динаміку змін, відтак можуть ухвалювати необхідні рішення. Запровадження такого виду медичного сервісу в лікувальних установах Тернополя відбувається вперше в Україні. Цей проект є соціальним, представники компанії MagneticOneMunicipal Technologies тернополянам для користування надають його безкоштовно.

Як працює система? На дверях кабінетів фахівців медичних закладів розміщують табличку з запитаннями, чи є в пацієнта зауваження до якості обслуговування, та пропозицією висловити їх. Коли відвідувач має що повідомити, то він може скористатися QR-кодом або надіслати SMS за вказаним номером, повідомляє Номер один

Отриману інформацію — дата, час, заклад і лікар, якого оцінюють, — пересилають керівництву установи. Програма фіксує сигнали від незадоволених клієнтів, динаміку в певній точці обслуговування (кабінет та відділення) тощо.

Розробники проекту передбачили у програмі й процедуру блокування номера. Це потрібно в тому випадку, коли з одного і того ж телефонного номера надходить більше одного повідомлення.