Головна Новини Тернополяни разом із Філаретом і Президентом моляться за об’єднання українського православ’я (прямий...

Тернополяни разом із Філаретом і Президентом моляться за об’єднання українського православ’я (прямий ефір)

Сьогодні, у переддень свята Миколая на Тернопільщину завітали  почесні гості – Святійший Патріарх Філарет і Президент України Петро Порошенко. У ці хвилини вони разом із вірянами моляться за об’єднання українського православ’я у Церкві Воздвиження Чесного Хреста.

“15 грудня постала Автокефальна Помісна Православна Церква України. Дякую Владиці Філарету, що так багато і так жертовно зробив для Автокефалії Української Церкви. Він подав нашому і усім наступним поколінням приклад величі духа і любові. Дякую владикам і священикам, які працювали задля того, щоб настав день Об’єднавчого собору. Дякую Верховній Раді, яка підтримала моє звернення. Дякую всім православним і всім українцям.

За тисячолітню історію Української Церкви прихильники автокефалії зазнавали гонінь, гинули в московських тюрмах і ГУЛАГАХ. Але вони вірили, що постане Єдина Українська Церква. І от, минулої суботи, майже 40 тисяч людей 11 годин молилися і чекали завершення Собору на Софіївській площі. Коли вони почули радісну звістку про створення Єдиної Церкви, на очах у людей з’явилися сльози радості.

Господь з нами, українцями. Слава Богу і Слава Україні” – сказав у привітальному слові Петро Олексійович.

Пряма трансляція