Головна Новини Тернополяни проти використання гучномовців у церквах?

Тернополяни проти використання гучномовців у церквах?

Тернополянин Богдан Кітура написав петицію у міську раду, у якій йдеться про те, щоб заборонити використовувати гучномовці у церквах під час ранкових служб. Мовляв, ранкові Богослужіння, під час яких використовують підсилювачі звуку, порушують Кодекс України.

“Кожної суботи та неділі з 7.00 до 9.00 церква що розташована за адресою пр. Злуки (зупинка “Духовний Центер”) проводить трансляцію служби через гучномовець, порушуючи цим статтю 182 Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Згідно рішення Тернопільської міськї ради, від 28 лютого 2003 року № 4/6/104 – rada.te.ua/app/webroot/files/10.12.11.doc

Пункт 4.
Заборонити:
4.1. Гучний спів, викрики, включення на повну потужність радіоприймачів, телевізорів, створювати шум при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів та піротехнічних виробів та інших гучноголосих установок, створювати інший шум на вулицях, в будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях та в зонах відпочинку в нічний час з 22-00 до 8-00.
4.3. Встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру і включати її на потужність більше 30 ДБА”, – йдеться у петиції.

Наразі за неї порголосували лише 5 людей із потрібних 300.

Проголосувати можна тут