Головна Новини Тернополяни протестують проти вирубки дерев і ймовірної забудови

Тернополяни протестують проти вирубки дерев і ймовірної забудови

Тиждень тому на вулиці Львівська № 2 місцеві жителі помітили, що під їхніми вікнами вирізають дерева. Кілька мешканців будинку вийшли, щоб з’ясувати ситуацію.

«Це навпроти економічного університету, поблизу зупинки громадського транспорту. З першого разу не вдалося зупинити працівників підприємства, які зрізали дерева. Вони, до речі, сказали, що виграли тендер і отримали дозвіл на зрізання цих дерев. Після цього ми звернулися в управління екології міської ради та у відділ капітального будівництва, щоб з’ясувати законність зрізання дерев. За неофіційною інформацією, якою ми володіємо, на цьому місці хочуть звести 2-поверхове приміщення. Звісно, ми проти такої забудови”.

Щоб розібратися, що насправді відбувається біля будинку, тернополяни викликали на місце події депутата міської ради Павла Бича. Він 2 лютого зробив депутатське звернення до начальника відділу Державного архітектурно-будівельного контролю з проханням провести перевірку.

До мене звернулися мешканці будинку, що на моєму виборчому окрузі – на Львівській, 2. Вони розповіли про факт зрізання дерев. Я зробив депутатський запит. У майбутньому будемо працювати над збором документів та їхнім аналізом щодо законності цих дій. До речі, це земля комунальної власності для будівництва торгових приміщень. Але приватний підприємець не може розпочинати будівництво без відповідного дозволу”, – зазначає депутат Тернопільської міськради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павло Бич.

Місцеві жителі створили ініціативну групу. Її очолив мешканець будинку Віктор Роздобудько. «Коли в перший раз приїхала ця служба, біля нашого будинку зрізали майже усі фруктові кущі і дерева. Другий раз – ми змогли зупинити техніку, ми викликали поліцію і зафіксували свій мирний протест. Третій раз – приїжджали 8 лютого. Ми знову не дали їм зрізати дерева”, – розповідає Віктор Роздобудько. – «З першого ж дня виникнення цього конфлікту ми викликали депутата Павла Бича. Він почав вивчати ситуацію. Завдяки йому ми отримали більший доступ до інформації. На даний час чекаємо на офіційну відповідь щодо результатів перевірки, які мали провести відповідно до депутатського запиту”.